fbpx

dve-qbalkiДе кристализация

  • Артрита се характеризира с образуването на кристали (пикочна киселина)  около ставите. Ябълчената  киселина,е  една от активните съставки в ябълковия  оцет и е ефективна при разтваряне на тези кристали, така че те могат да преминат през тялото. Редовната и продължителната употреба на ябълков оцет се препоръчва, защото той изхвърля кристалите и едновременно с това им пречи да продължават да се формират. Ябълковият оцет е богат на незаменими хранителни вещества, които са известни ,за облекчаване на болката на хората, страдащи от артрит. Това включва магнезий, сяра, фосфор, хлор, желязо и много други.
  •  Антиоксидантите в Натуралният ябълков оцет
  • Ябълковият оцет има мощни антиоксидантни свойства, които помагат за намаляване на възпалението и забавя прогресирането на това заболяване. Антиоксидантите са съединения, които помагат за защита на организма от свободните радикали, които допринасят за дегенеративни заболявания като артрит. Един такъв антиоксидант, който този оцет съдържа е бета-каротина, разтворим, лесно усвоим антиоксидант.

Облекчаване на болката

  • Високите нива на оцетна и ябълчна киселина, които ябълковят оцет съдържа са ефективни за облекчаване на болката, свързана с артрита. Те също така помагат за    борба с инфекцията. 

Лапа

  • Лапата е прост, но ефективен, начин да се възползвате от ябълковия оцет за артрит. За да направите лапа, комбинирайте 1 ½ чаши вода с ¼ чаша ябълков оцет в тенджера  загрява се, до около 40гр. Натопете мека  кърпа в сместа и я поставете на на мястото на болката. Дръжте лапата 10-15 минути и повторете процедурата още два или три пъти. 

Тоник

  • Артрит страдащите задължително трябва да приемат по 1-2с.л Натурален ябълков оцет,разреден с вода три пъти дневно.
  • За най-голяма полза, е препоръчително да използвате нефилтриран, органичен оцет, който запазва всичките си  естествени ползи за здравето. Процесите на филтрация и пастьоризация,при оцета който намираме в супермаркета и който е толкова бистър е загубил здравните си качества,бистрият оцет е мъртъв оцет,направен от синтетична оцетна киселина смесена с вода и оцветители.
  1. Смесват се ябълков оцет, сол и етилов алкохол, след което се омесват с брашно, за да станат като тесто. Получената смес се разстила като мекица и с нея се превързва възпалената става. Постепенно ставата престава да боли, а след 10 процедури болките отшумяват напълно.
  2. Две супени лъжици ябълков оцет, 240мл. вода и се добавят 2 супени лъжици мед ,пие се 3 пъти на ден.
  3. Накиснете болезнената става (ръка или крак) продължение на десет минути, 2-3 пъти на ден, в една четвърт чаша ябълков оцет до една и половина чаши вода. Може да се направи лапа: кърпа натопена в смес от ябълков оцет и вода.

Поръчате в нашият онлайн магазин Натурален ябълков оцет

При избора на Натурален и био ябълков оцет „ЛИДИЯ”,ние гарантираме качеството,както и че купувате жив, нефилтриран,непастьоризиран,ябълков оцет с”майка”