fbpx

пчелен прашецПолезният пчелен прашец допълва в организма ни липсата на важни витамини, минерали и микроелементи

През последните 50 години почвата, върху която расте голяма част от храната ни, е обадняла откъм полезни вещества. Затова и се налага понякога да помогнем на организма ни да си набави необходимите за организма елементи – витамини и минерали, за да функционира той правилно.
В България имаме прекрасни плодове и зеленчуци, но въпреки това е хубаво да приемаме и някои допълнителни полезни съставки. Една от тях е свръх полезният пчелен прашец. Разбира се, онези, които имат алергия, трябва да се въздържат от употреба, но другите много успешно могат да захранват тялото си с полезни вещества именно чрез безценния пчелен прашец.

Някои дори наричат тази субстанция българската суперхрана, наред с останалите световни полезни храни като спирулина, киноа, чия, личи, годжи бери, къдраво зеле, броколи, кайсии и пр.
Специалисти по здравословно хранене са единодушни, че перфектната храна е пчелен прашец, защото той съдържа почти всички хранителни вещества, необходими за човешкия организъм. Богат е на протеини, аминокиселини, витамини, включително витамин В комплекс и фолиева киселина.
Безценният пчелен прашец повишава енергията, бори възпаленията в организма, укрепва кръвоносната система и намалява сърдечно-съдовите проблеми, укрепва имунитета, ползва се за лечение на екзема, дерматит, дори и псориазис. Той има способността да стимулира и възстановява функциите на яйчниците, помага при проблеми с простатата и е познат като много добър афродизиак.
Най-добре е да приемате от свръх полезния пчелен прашец по една лъжичка сутрин със закуската, в съчетание с плод или с кисело мляко.

източник:http://lechitel.net/bezcenniyat-pchelen-prashec-e-nai-poleznata-balgarska-hrana/