fbpx

ябълков оцет натКонсумацията му стимулира процеса на извеждане на токсините и натрупаните отпадни вещества от тялото, които провокират задържане на течности, повишаване на телесното тегло и други здравословни проблеми.

През последните години ябълковият оцет добива все по-голяма популярност като продукт, идеален за отслабване. Изследвания и отзиви от тези, които редовно го консумират с цел топене на излишните килограми, убеждават все повече хора да се доверят на натуралните му свойства. Можете да спазвате диета с ябълков оцет – не само за да стопите излишните килограми, но и за да подобрите здравословното си състояние.

Оцетът от ябълки регулира pH на тялото, елиминира отпадните продукти от организма и дарява усещане за добро настроение и кондиция. Един от най-добрите начини да извлечете полза за здравето си е като спазвате детоксикираща диета с ябълков цет.

Как работи детоксикиращата диета с ябълков оцет?

Консумацията на ябълков оцет стимулира процеса на извеждане на токсините и натрупаните отпадни вещества от тялото, които провокират задържане на течности, повишаване на телесното тегло и други здравословни проблеми.

Друга причина ябълковият оцет да е толкова ефикасен се дължи на факта, че той е богат на органични киселини, които потискат апетита и възпират човека от преяждане. Оцетът съдържа ензими, които ускоряват метаболизма и организмът изгаря мазнините по-бързо.

Какви са ползите на детоксикиращата диета с ябълков оцет?

Тя представлява не само лесен и икономичен начин за отслабване. Тази диета детоксикира тялото, елиминира излишните килограми и действа профилактично срещу различни заболявания. Ползите от детоксикираща диета с ябълков оцет се изразяват в:

  • Детоксикация на дебелото черво и стимулиране на храносмилателния процес.
  • Подобряване на циркулацията на кръвта и филтриране на токсините от нея.
  • Контролиране на нивото на триглицеридите и холестерола и регулиране на кръвното налягане.
  • Алкализиране на тялото, елиминиране на киселиността, провокирана от консумацията на определени храни.
  • Разтваряне на мазнините – идеален начин за отслабване.
  • Стимулиране на елиминирането на токсините от тялото и подобряване на здравословното състояние.
  • Ускоряване на метаболизма, който е ключов за успешното отслабване.
  • Създаване на усещане за ситост, което предпазва човека от преяждане.

Инструкции

Преди да започнете, трябва да се уверите, че разполагате с бутилка органичен, непастьоризиран и нефилтриран ябълков оцет. Имайте предвид, че диетата не изисква да консумирате големи количества оцет, за да извлечете полезните му свойства за тялото и процеса на отслабване. Всъщност необходими са само 2 супени лъжици оцет, разтворени в 2 чаши вода. Консумирайте тази доза на 3 пъти в течение на деня.

Сутрин приготвайте водата с оцет. Изпивайте по 1 чаша преди всяко хранене. За да направите напитката по-приятна, можете да добавите по 1 чаена лъжица пчелен мед на всяка чаша.

Друг начин да консумирате ябълковия оцет е под формата на отвара. Необходими са 2 супени лъжици ябълков оцет, кипнала вода и пчелен мед. Разбъркайте добре и добавете пакечте чай по избор. Консумирайте напитката, докато е гореща.

Колко дълго да спазвате диетата?

Спазването на диетата с ябълков оцет не е свързано със здравословни рискове. Можете да консумирате оцета като хранителна добавка, когато пожелаете. Имайте предвид, че това средство не е чудодейно. За да забележите резултат, трябва да проявите търпение и последователност. Съчетаването с физически упражнения и балансирана диета ще стимулира процеса на отслабване. Трябва да знаете още, че детоксикиращата диета с ябълков оцет действа различно при различните хора. Някои са склонни веднага да свалят няколко килограма, докато при други се изисква повече време. При всички положения спазването на диетата си заслужава.

Препоръчително е да консумирате напитката поне 2 (оптимално 3) пъти дневно за максимален резултат. Приемането й преди хранене цели да потисне апетита.

Предпазни мерки при консумацията на ябълков оцет

Препоръчително е ябълковият оцет да се консумира разтворен във водата, тъй като киселият му вкус може да остави усещане за дискомфорт. В допълнение към това, по този начин предпазвате здравината на емайла на зъбите.Съветваме да измиете зъбите си поне 30 минути след консумация на напитката с оцет.

 
Поръчате в нашият онлайн магазин Натурален ябълков оцет

При избора на Натурален и био ябълков оцет „ЛИДИЯ”,ние гарантираме качеството,както и че купувате жив, нефилтриран,непастьоризиран,ябълков оцет с”майка”
Източник:http://zdraveikrasota.bg/