fbpx

Ябълковият оцет представлява строителна киселина, твърди докторът по медицински науки Норман Уокър, смятан за най-големият специалист по въпросите на лечението със зеленчукови плодове. Ябълковият оцет повишава способността на кръвта да се съсирва, заздравява кръвоносните съдове, способства за образуването на червени кръвни телца. Той е още антисептично средство – помага за лечението на някои кожни заболявания и за отстраняването на петна по кожата. Ненадминат цяр е срещу разширени вени.

Ензими.

Ябълковият оцет е пълен с ензими. Знаете ли, че тялото ни произвежда ограничени количества ензими, естествено, и че останалата част от тези ензими за подпомагане на храносмилането, трябва да бъдат получени от храни, които ядем? Готвените храни нямат ензимната активност. Суровите храни съдържат някои ензими. Сурови, ферментирали храни, като ябълковия оцет са най-щедър източник на ензими.

Друга причина, поради която ябълковият оцет е толкова полезен, е, че той е богат на калий – в идеална доза за човешкия организъм. Калият е важен минерал с много ползи за здравето.

Калият действа като електролит, което означава, че в присъствието на натрий и хлор, той провежда електричество в течности от тялото ни. Предполага се, че електролитите и в това число калият играе важна роля в превенцията на атеросклероза, катаракта, диабет, хепатит, високо кръвно налягане, възпалително заболяване на червата, остеопороза и др.

Някои ензими изискват наличието на калий, за да изпълняват своите функции. Калият помага за облекчаване на мускулни спазми, умора и аритмия. Той запазва меките тъкани (вътрешни и външни) меки и еластични. Той помага за предотвратяване на втвърдяване на артериите! че Ябълковият оцет спомага за намаляване на високо кръвно налягане, което най-вероятно се дължи на съдържанието на калий.

Калият също така помага за предотвратяване на кариес, заздравява ноктите и косопад.

Ябълковият оцет влияе на храносмилането, стимулира работата на бъбреците. Киселината в него дезинфекцира пътищата на урината и пикочния мехур, предпазва от инфекциозни и възпалителни процеси.

Ябълковият оцет може да детоксикира тялото от вредните елементи, които причиняват циреи, пришки и акне. Също помага да се предотврати образуването на тромбове и пречиства кръвта.

Поръчате в нашият онлайн магазин Натурален ябълков оцет

При избора на Натурален и био ябълков оцет „ЛИДИЯ”,ние гарантираме качеството,както и че купувате жив, нефилтриран,непастьоризиран,ябълков оцет с”майка”

Използвани материали: http://womvegas.com/womsite.php?ms=4094