fbpx

Slide1zПолзите за здравето на ябълковия оцет и мед са широко известни. Тази рецепта традиционно се използва като лек за много заболявания, и дори като елексир против стареене. Много хора признават и се възползват от прочистващите и дезинфекциращите й свойства за детоксикация на тялото.
Тя се разглежда като мощен прочистващ агент и природен лечебен еликсир с естествено срещащи се антибиотик и антисептик, борещи се с микроби и бактерии.

Алкално-Формираща Диета
Как оцетът и медът работят заедно? Кръвта на човека има тенденция към превръщане в киселинна поради нашата модерна диета на мазнини, нишесте и преработени храни (например: бързи храни, месо, морски храни, алкохол и кафе). Ако тялото ви има киселинна среда, болестите може да процъфтяват; ако е алкална, то е в равновесие и може да се пребори с микроби и заболявания като на пикочния мехур и бъбреците, остеопороза, крехки кости, болки в ставите, болки в мускулите, нисък разход на енергия и хронична умора, и лошо храносмилане.

Суровите плодове, зеленчуците, особено зеленолистните зеленчуци, бобовите растения, чая са примери за алкално-формираща среда храни. Интересното е, че киселините или основите в храната, образуващи средата на храната в организма, нямат нищо общо с действителното рН на самата храна. Така например, лимоните са много кисели, обаче крайните продукти, които те произвеждат, след храносмилането и усвояването са алкални, така че лимоните са алкално-формиращи в организма. По същия начин, месото е алкално преди храносмилането, но оставя много кисел остатък в организма, така че, като почти всички животински продукти, месо е много киселинно-формираща храна.
Важно е да се знае, че стомашната киселина или рН на стомаха е съвсем различно от рН на течностите и тъканите на организма. Тялото има киселинно-алкално съотношение, наречено рН, което е баланс между положително заредени йони (киселинно-формиращи) и отрицателно заредени йони (алкално-формиращи). Когато този баланс е компрометиран могат да възникнат много проблеми. Тялото е принудено да заема минерали, включително калций, натрий, калий и магнезий от жизненоважни органи и кости, за да неутрализира киселината и безопасно да я премахне от тялото. Може да последват тежки увреждания поради високата киселинност. За повечето хора, идеалната диета е 75% алкални и 25% киселинни храни по обем.
Алергичните реакции и други форми на стрес също са склонни да произвеждат прекомерни киселини в организма. Способността на алкално-формиращата напитка от ябълков оцет и мед може да отстраните излишната киселинност в нашата система и да помогне за предотвратяване и борбата с инфекциите.

Киселинността на оцета – полза за здравето
Д-р Д.С. Жарвис (Dr D. C. Jarvis), автор на прочутата книга „Народна медицина“ (Folk Medicine) (1958), и голям застъпник на оцета и меда, като напитката, обаче обяснява ползите от тази смесица (concoction) различно от по-горната теория. Нищо не се споменава за алкални и киселинни храни. Вместо това той обяснява, как ябълковият оцет може ефективно да подкиселява урината и предотвратява инфекции на пикочните пътища, и как на киселинността на оцета може да предотврати настинки, синузит, невралгия, храносмилателни заболявания, главоболие, както и безброй други заболявания. Той също постулира, че мощната киселинността на оцета може да разтвори калциеви отлагания в ставите на тялото при артритни пациенти. Днес, ябълковият оцет и меда е известно, че са ефективно средство за защита от ревматизъм и артрит.

Какво ще кажете за меда?
Медът добавен в оцета естествено прави сместа по-приятна за пиене. Всека сладка храна е с по-ниско рН и това е същността на захарта. Въпреки това, учените са открили, че 45 минути след ядене на суров мед, кръвните изследвания показват повече алкалност. Диабетиците също имат по-ниски нива на кръвната захар 45 минути след ядене на мед. Това е така, защото, за разлика от обработената захар и изкуствените подсладители, меда много бързо се абсорбира в клетките на тялото като гориво, вместо да престоява в кръвта.
Когато за първи път пиете тази напитка, може да не ви е много приятно, но се свиква. Вкусът много често се придобива с течение на времето, тъй като тялото ви става по-малко киселинно и по-алкално, и склонно към по-добър вкус.

Заболяванията, които биха могли да бъдат излекувани чрез ябълков оцет и медолечение включват:
1. Преждевременно стареене
2. Затлъстяване
3. Хранително отравяне
4. Изтощение от горещина
5. Киселини в стомаха
6. Чупливи нокти (липса на витамини)
7. Лош дъх
8. Артрит
9. Високо кръвно налягане
10. Високо ниво на холестерол
11.Екзема
Също и много други заболявания, бактериални и вирусни инфекции.

Опитайте тази здравословна и освежаваща напитка с ябълков оцет и мед!
Приготовление:
1.Смесете натурален ябълков оцет (половин до 1 супена лъжица) и суров мед (половин до 1 супена лъжица).
(Забележка: ябълковият оцет трябва да бъде направен по естествен начин от пресни настъргани или смачкани ябълки, които се оставят да ферментират естествено, но може да използвате качествен оцет от натуралните хранителните магазини)
2. Разтворете в чаша изворна или минерална вода (200-250 мл).
Приемайте веднъж или два пъти дневно.

Поръчате в нашият онлайн магазин Натурален ябълков оцет

При избора на Натурален и био ябълков оцет „ЛИДИЯ”,ние гарантираме качеството,както и че купувате жив, нефилтриран,непастьоризиран,ябълков оцет с”майка”

 

Източник:http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.bg/2015/11/apple-cider-vinegar-and-honey-remedy.html