ябълков оцетМного хора използват ябълковия оцет като форма на алтернативната медицина при лечение на различни видове заболявания.

Направеният от добре узрели ябълки оцет съдържа много витамини, калий, натрий, магнезий, бета-каротин, калций, пектин, желязо и ябълчена киселина. Ябълчената киселина е известна с това, че противодейства на бактериални и гъбични инфекции. Нейните свойства помагат при заболявания на бъбреците и проблеми с натрупване на токсини, хронична бъбречна недостатъчност, камъни в бъбреците и пиелит.

Премахване на токсини

Много хора използват ябълков оцет за премахване на токсините от бъбреците и пикочния мехур. Тези токсини могат да се натрупват с течение на времето и са причинени от преработени храни и други фактори на околната среда.  Добавете 1 до 2 супени лъжици ябълков оцет в чаша вода и пийте ежедневно, за да избегнете бъдещи проблеми. Ако вкуса на оцета ви е неприятен, добавете мед.

Хронична бъбречна недостатъчност

Някои хора с бъбречни проблеми използват ябълков оцет като редовна хранителна добавка. Оцетът може да действа като пречиствател от мастни натрупвания в организма и да намали алкалността на урината. Той се използва за лечение на хронична бъбречна недостатъчност, като се добавя към салатата или се пие като смес – 1 чаша вода, 2 с.л. ябълков оцет.

Камъни в бъбреците

Киселините на оцета омекотяват или разтварят бъбречните камъни и така по-лесно ги изхвърляте. Някои камъни в бъбреците са причинени от недостиг на калий, а той е основна съставка в ябълковия оцет. Също така, трябва да пиете повече вода, така че защо не добавите и 3 чаши на ден с по една лъжица ябълков оцет. Плюс това за вечеря пригответе салата от краставици с ябълков оцет и зехтин.

Пиелит

Пиелитът (или пиелонефрит) обикновено се причинява от бактерии в пикочния мехур, които често са Е.коли. Пиенето на вода с ябълков оцет ще помогне за прочистването им. Също така можете да комбинирате различни сокове през деня, особено когато болестта е в остра фаза. Приемайте сок от магданоз и сок от червени боровинки.

Поръчате в нашият онлайн магазин Натурален ябълков оцет

При избора на Натурален и био ябълков оцет „ЛИДИЯ”,ние гарантираме качеството,както и че купувате жив, нефилтриран,непастьоризиран,ябълков оцет с”майка”

Източник:http://lekuva.net/