fbpx

ябълков оцетМного хора използват ябълковия оцет като форма на алтернативната медицина при лечение на различни видове заболявания.

Направеният от добре узрели ябълки оцет съдържа много витамини, калий, натрий, магнезий, бета-каротин, калций, пектин, желязо и ябълчена киселина. Ябълчената киселина е известна с това, че противодейства на бактериални и гъбични инфекции. Нейните свойства помагат при заболявания на бъбреците и проблеми с натрупване на токсини, хронична бъбречна недостатъчност, камъни в бъбреците и пиелит.

Премахване на токсини

Много хора използват ябълков оцет за премахване на токсините от бъбреците и пикочния мехур. Тези токсини могат да се натрупват с течение на времето и са причинени от преработени храни и други фактори на околната среда.  Добавете 1 до 2 супени лъжици ябълков оцет в чаша вода и пийте ежедневно, за да избегнете бъдещи проблеми. Ако вкуса на оцета ви е неприятен, добавете мед.

Хронична бъбречна недостатъчност

Някои хора с бъбречни проблеми използват ябълков оцет като редовна хранителна добавка. Оцетът може да действа като пречиствател от мастни натрупвания в организма и да намали алкалността на урината. Той се използва за лечение на хронична бъбречна недостатъчност, като се добавя към салатата или се пие като смес – 1 чаша вода, 2 с.л. ябълков оцет.

Камъни в бъбреците

Киселините на оцета омекотяват или разтварят бъбречните камъни и така по-лесно ги изхвърляте. Някои камъни в бъбреците са причинени от недостиг на калий, а той е основна съставка в ябълковия оцет. Също така, трябва да пиете повече вода, така че защо не добавите и 3 чаши на ден с по една лъжица ябълков оцет. Плюс това за вечеря пригответе салата от краставици с ябълков оцет и зехтин.

Пиелит

Пиелитът (или пиелонефрит) обикновено се причинява от бактерии в пикочния мехур, които често са Е.коли. Пиенето на вода с ябълков оцет ще помогне за прочистването им. Също така можете да комбинирате различни сокове през деня, особено когато болестта е в остра фаза. Приемайте сок от магданоз и сок от червени боровинки.

Поръчате в нашият онлайн магазин Натурален ябълков оцет

При избора на Натурален и био ябълков оцет „ЛИДИЯ”,ние гарантираме качеството,както и че купувате жив, нефилтриран,непастьоризиран,ябълков оцет с”майка”

Източник:http://lekuva.net/