fbpx

%d1%8f%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%ba%d0%be%d0%b2-%d0%be%d1%86%d0%b5%d1%82-7Чистият натурален ябълков оцет се получава от пресовани ябълки,които естествено са се развили и узрели и не е пастьоризиран.Първата фаза е получаването на ферментирал ябълков сок,в който се образува спирт. Натуралният ябълков оцет има тъмен цвят и силен тежък аромат.Съдържа силни ензими и жизненоважни за организма минерални вещества и микроелементи,както и естествена ябълчена киселина,която е много важна за борбата на организма с токсините.Той не бива да се бърка с малцовия оцет,който е рафиниран,преработен оцет и няма качествата на естествения ябълков оцет.

Чистият натурален ябълков оцет е един от най-съвършените хранителни природни продукти.

Той се смята и за съвършено прочистващо средство за организма,подпомагащо функцията на черния дроб да неутрализира и изхвърля всички отрови от тялото ни.

Прочистващото му действие има благотворно влияние върху цялата отделителна система,т.е може да се използва за профилактика и лечение на някои бъбречни заболявания,цистити и др.

Той много наподобява стомашните сокове и следователно подпомага храносмилането и предотвратява,облекчава и отстранява храносмилателните нарушения.

Подобрявайки храносмилането,ябълковият оцет съдейства и за абсорбирането и по-пълното усвояване на хранителните вещества.

Съдържа много ценни витамини и минерали,при това в лесна за усвояване от организма форма.

Подобрявайки метаболизма,ябълковият оцет намалява излишните мазнини и има благоприятно въздействие върху телесното тегло.

Ако се използва за гаргара,облекчава ларингити,кашлица,астма и възпаления на гърлото.

Тези свойства на ябълковият оцет се ценят много и до днес,тъй като той е естествен природен продукт,получен по биологичен път.При това той може да се използва най-напред в храненето,коео е основата на доброто здраве.Голямо значение има и факта,че ябълковият оцет е съвсем достъпно средство за всеки,който държи на своето здраве.И не случайно именно днес той се превръща в незаменимо лечебно средство,тъй като има благотворен ефект върху човешкият организъм при редица т.нар болести на цивилизацията като:

1.осигурява на организма жизнено необходими минерални вещества,особено калий,микроелементи и много витамини.

2.регулира дейността на бъбреците.

3.тонизира тъканите и прави кожата по-мека и еластична.

4.разрежда кръвта.

5.ускорява заздравяването на раните.

6.активизира обмяната на веществата.

7.прочиства организма от отпадъчните продукти при обмяната на веществата.

8.подобрява общото здравословно състояние.

9.забавя процесите на стареене.

10.като компрес подпомага разнасянето на отока при навяхване на крайниците и при повърхностни венозни възпаления по краката.

Поръчате в нашият онлайн магазин Натурален ябълков оцет

При избора на Натурален и био ябълков оцет „ЛИДИЯ”,ние гарантираме качеството,както и че купувате жив, нефилтриран,непастьоризиран,ябълков оцет с”майка”