fbpx

kashtanovii-med-polza-i-poleznie-svoistva-kashtanovogo-medaЕдин от не толкова популярните видове мед е кестеновият. Но, въпреки, че е слабо познат на масовия потребител, кестеновият мед има своите характерни, при това – доста благоприятни свойства.

Неговото предимство е ароматът му, който е силен, както на мирис, така и на вкус. Медът е характерен и със своя леко горчив вкус, който остава след като сте го опитали.

Нектарът на меда има богато съдържание на минерални соли и танин, като делът на фруктозата е голям. Той кристализира по-бавно, като придобива характерен маслен вид, а след това се втвърдява на едри кристали. Медът от кестен притежава ниска киселинност.

Цветът му е жълтеникавокафяв, стигайки, почти до черен. Ароматът му е наситен с билков аромат, с характерни нюанси на танин, поради наличието на веществото в дървото.

Медът от кестен е любим на хората, които предпочитат силен, но не прекалено сладък мед. Трябва да се знае, че цветовете на дървото цъфтят от май до юни.

Медът от този вид има определени противомикробни и антимикотични свойства.Намалява кръвонапълването в черния дроб и простатата. Укрепва капилярните съдове. Има добър лечебен ефект при възпалителни процеси на бъбреците, пикочните канали, колити на стомашно-чревния тракт.

 

Кестенов мед,реколта 2015г,може да намерите в нашият онлайн магазин.Собствено производство.Качество,което гарантираме!!!