fbpx

ябълков оцет и канелаДиабет тип 2 за съжаление е все по-често срещано заболяване и се появява, когато тялото не произвежда достатъчно инсулин или просто не “отговаря” на инсулина, не го употребява и така нивото на захарите в кръвта се увеличава неимоверно, поради факта, че организмът не може да ги усвои. Пълно лечение на болестта засега не съществува, но може значително да се повлияе от оптималното движение, внимателното подбиране на храните и следенето на телесното тегло.

Предлагаме ви и една напитка, която е доказала положителния си ефект при това състояние. Тя засилва метаболизма и изгарянето на мазнини и така се оказва подходяща за хората, изложени на висок риск от заболяването, тъй като основният рисков фактор е затлъстяването.

 

Освен наднорменото тегло съществуват и други рискови фактори за появата на диабет тип 2:

  • Наследствена предразположеност
  • Напреднала възраст
  • Заседнал начин на живот
  • Гестационен диабет (завишена кръвна захар по време на бременност)
  • Синдром на поликистозните яйчници
  • Натрупване на мазнини в коремната област

 

Напитката се приготвя от пет съставки, но две от тях са с изключително мощно действие и са в основата на рецептата – ябълков оцет и канела на прах. И двете активират в максимална степен метаболизма, понижават кръвната захар, подпомагат изгарянето на мазнини, регулират апетита и детоксикират организма.

 

Необходими са ви:

2 с.л. ябълков оцет, натурален, нефилтриран

1 ч.л. канела на прах

2 с.л. пресен лимонов сок

1 с.л. суров, чист пчелен мед

400 мл вода

 

Смесете всички съставки и разбъркайте добре. Може да използвате блендер. Пийте по една чаша преди всяко основно хранене.

Поръчате в нашият онлайн магазин Натурален ябълков оцет

При избора на Натурален и био ябълков оцет „ЛИДИЯ”,ние гарантираме качеството,както и че купувате жив, нефилтриран,непастьоризиран,ябълков оцет с”майка”

Източник:http://www.poblizodoprirodata.bg