fbpx

ябълков оцетОцетът от глухарче се използва традиционно в скандинавските страни като средство за овкусяване на различни видове ястия. Този натурален продукт е изключително полезен както за правилното функциониране на черния дроб, така и за тонизирането на кръвта. Вие също може да си приготвите оцет от глухарче по един бърз и лесен начин. Ето как.
Необходими продукти:
250 грама пресни цветове или корени от глухарче
натурален ябълков оцет

Начин на приготвяне:
Изсипете цветовете(корените) от глухарче в съд с херметическо затваряне. Към тях добавете натурален ябълков оцет, колкото да ги покрие. Затворете съда и го оставете на сухо и прохладно място за срок от един месец. След този период, прецедете течността и я изсипете в отделен съд.

Вземайте по 1с.л преди хранене в чаша хладка вода или използвайте за овкусяване на салати и ястия.

Глухарчето притежава диуретични свойства, стимулира секрецията на жлъчката, чисти черния дроб, помага при алергии и намалява холестерола. Той съдържа много важни витамини и минерали като витамин В6, тиамин, рибофлавин, витамин С, желязо, калций, калий, фолиева киселина и магнезий.Съдържа до 535% от необходимата доза витамин К и около 110% от препоръчителната дневна доза витамин А. Всичко това са факти, известни от години.

Ябълковият оцет:*благодарение на антибактериалното си действие прочиства организма
*директно действие върху стомашно-чревния тракт – стимулира храносмилането
*изхвърля отровните вещества от бъбреците, пикочния мехур и канал – дезинфектант
*враг на бактериите, унищожава опасните причинители на много болести (сигурен защитник на оралната лигавица, както и на всички лигавици в човешкото тяло)
*установява равновесие на метаболизма на мастите в организма
*важен в диетиката за диабетици, тъй като поддържа нивото на захар стабилно
*притежава силни диуретични свойства – стимулира уринирането (така регулира по естествен начин кръвното налягане)
*компенсира загубата на минерали – изключително богат на калий

 

При избора на Натурален и био ябълков оцет „ЛИДИЯ”,ние гарантираме качеството,както и че купувате нефилтриран,непастьоризиран,ябълков оцет с”майка”