fbpx

apple-cider-vinegarПовечето наши читатели знаят, че има нарастваща резистентност към фармацевтичните антибиотици. По-малко знаят за присъщите рискове на фармацевтичните антибиотици, които са рядко оповестявани от масовите медии. Това, което е още по-малко известно са безопасните и ефективни алтернативи, особено видовете, направени у дома.
Фармацевтични антибиотици са предназначени само за бактерии. Така че, ако страдате от вирусна или гъбична инфекция и ви е предписан антибиотик, не само, че нямате късмет за намиране на решение, но и залагате срещу някои потенциални краткосрочни и дългосрочни странични ефекти.
Тъй като фармацевтичните антибиотици са сложни синтетични формулировки, патогенните бактерии, за които са предназначени имат повече вратички за откриване, за да им се противопоставят. От друга страна, изглежда, че това не важи за естествените антибиотици, които могат също да извършват много задачи като противогъбични и антивирусни средства.
Ето един тоник за различни заболявания, който лесно можете да направите, за да имате под ръка, направен с няколко традиционни, доказани с времето съставки, които са антибиотични, антивирусни и противогъбични.
Този прочистващ тоник се представя като цялостен антипатоген, извършващ много задачи за бактерии, вируси и гъбични инфекции. Лесно и евтино е да се направи. Също така, не трябва да се притеснявате за странични ефекти. Източникът на тази рецепта твърди, че е полезна също и за справяне с кандидоза.
Съставки:
700 мл ябълков оцет (винаги използвайте органичен)
1/4 чаша ситно нарязан чесън
1/4 чаша ситно нарязан лук
2 пресни чушки, най-лютивите, които можете да намерите (внимавайте с почистването – използвайте ръкавици!!!)
1/4 чаша настърган джинджифил
2 супени лъжици настърган хрян
2 супени лъжици куркума на прах или 2 броя корен куркума

Начин на приготвяне:
Комбинирайте всички съставки в купа, с изключение на оцета.
Сместа се прехвърля в буркан.
Налейте ябълковия оцет и напълнете до горе. Най-добре е, ако 2/3 от буркана се състои от сухи съставки и останалата част е изпълнена с оцет.
Затворете добре и разклатете.
Дръжте буркана на хладно и сухо място в продължение на 2 седмици. Разклащайте добре по няколко пъти на ден.
След 14 дни, изстискайте добре и прецедете течността. За по-добри резултати, използвайте марля. Изстискайте добре, така че да излезе всичкият сок.
Използвайте останалата част от сухата смес за готвене.

Източникът на тази рецепта съветва да се започне с чаена лъжичка в началото, и да не е на празен стомах. Всяка една от съставките има мощни лечебни свойства.

Скрити антибиотични опасности на Голямата Фарма

Много бе направено за антибиотичната резистентност и възхода на супербацили, като метицилин-резистентни стафилококус ауреус (MRSA), който може да бъде смъртоносен.

Но вместо да прибягват до природни средства, които са клинично доказали своята ефективност, като например колоидно сребро, масло от риган и мед от манука, повечето от масовите медии и научната общност разчитат на Голямата Фарма за намиране на по-скъпи синтетични „решения.“

Зависимостта към фармацевтични антибиотици е довела до флуорохинолони серии от антибиотици, като ципрофлоксацин и др. Дори и след като новини по националната телевизия показаха ужасяващите последици от флуорохинолони антибиотици, медиите и медицинската мафия все още твърдят, че „ползите надвишават рисковете.“

Синдром на Стивънс-Джонсън (SJS) и заболяването токсична епидермална некролиза (TEN) са странични ефекти от много други нефлуорохинолони антибиотици. TEN е най-страшно и фатално. То включва, отлепване кожата на пациента и принуждаването да се третира като жертва с тежко изгаряне. Това се случва по-често, отколкото се съобщава.

Фармацевтични антибиотици би трябвало да се избягват, доколкото е възможно, особено за леки заболявания.

Поръчате в нашият онлайн магазин Натурален ябълков оцет

При избора на Натурален и био ябълков оцет „ЛИДИЯ”,ние гарантираме качеството,както и че купувате жив, нефилтриран,непастьоризиран,ябълков оцет с”майка”

Източник:http://doctiming.bg/