fbpx

Ябълковият оцет е бил използван в кухнята и медицината  от древни времена. Още Хипократ е казал, че са го използвали като тоник за здраве и американските войници са го използвали за борба с лошото храносмилане, пневмония и скорбут. В много религиозни и исторически текстове се казва,че ябълковият оцет се е използвал  като лек за всякакви болести.

Добре известно е,ябълките  че са изключително полезен плод , съдържащ комплекс от  полезни хранителни вещества, включително на пектин, витамини, фибри и минерали. Мнозина считат,че ябълковия оцет, като крайна форма на ябълката,е  с много повече ползи, отключени по време на процеса на ферментация.

Защо оцета,който консумираме трябва да е натурален?

Много от ябълковия оцет, който  ще намерите в магазините за здравословни храни и супермаркети са пастьоризирани и филтрирани. Това разрушава и премахва „Майка“ (съвкупност от   живи ензими, която плува в ябълковия оцет ) и други хранителни вещества, което го прави  безполезен. Също така много от тези видове оцет, са направени от синтетична оцетна киселина добита от петролни деривати.

Нашият ,органичен Ябълков оцет е непастьоризиран и е направен от прясно пресованите месести части на ябълките, които са напълно узрели и е буквално жив. Той е мътен, тъй като оцетната „Майка“е в него  и не съдържа абсолютно никакви добавки. Тази съвкупност  на полезни ензими ,носи отговорността до голяма степен за полезните свойства на оцета.

Натуралният  ябълков оцет е традиционен продукт, произведен от ябълки оставени да узреят по естествен път. За разлика от всички търговски видове оцет, естественият  ябълков оцет не се преработва  или рафинира и нищо не му се добавя или отнема. Натуралният оцет  е мътен и съдържа утайка. Той също така съдържа вещество, наречено „майка“, която е естествено, образувана  по време на процеса на ферментация.  При много видове оцет „майката“ е  премахната, тъй като за мнозина изглежда, че нещо с оцета не е наред, а в действителност „майката“ е най-питателна част  и съдържа по-голямата част  от полезните свойства.

Защо Натуралният ябълков оцет  не се  пастьоризира?
Пастьоризацията е процес, при който се използва топлина, за да убие нежелателните микроорганизми и бактерии.Този процес също така унищожава и много хранителни вещества и ензими, намиращи се в продукта. Природният ябълков оцет съдържа анти-бактериални, анти-гъбични и анти-вирусни свойства, което означава, че не е необходимо да се пастьоризира .При този процес се унищожава и „майката“ ,на която се дължи благотворният  ефект на ябълковият оцет. Затова пастьоризираният  и преработен  ябълков оцет (който ще намерите в повечето здравословни магазини и супермаркети), са загубили своите ползи върху здравето.

 

Каква е трайността на Натуралния оцет?
Вашият ябълковия оцет не може да се развали. С течение на времето, той узрява ,което ще подобри вкуса и ще се развива „майката“ .

Как трябва да съхраняваме  оцета?
Вашият Натурален ябълков оцет трябва да се съхранява на хладно, тъмно място, далече от пряка слънчева светлина. Светлината  насърчава растежа на „майката“ и с течение на времето тя ще продължи да се формира. Ако смятате, че бихте желали повече „майка“ във вашият оцет, тогава можете да го съхранявате на светло. В противен случай съхранението  на ябълковия оцет в  шкаф може да  продължи неопределено време.

Добре ли е да се пие „Майката“?
Да, „майката“ е най-питателна и полезна част от оцета . Препоръчително е преди употреба бутилката да се разклати,за да се гарантира  равномерното разпределение на „майката“.

 

Безопасно ли е Натурален оцет да се използва при децата?
Натуралният оцет просто храна. Няма причина  децата да избягват да го консумират ,освен ако не  са били посъветвани от медицински специалист, по-специално да избягват да консумират ябълки.

Безопасно ли е да се приема Натурален оцет  по време на бременността?
Натуралният оцет  е абсолютно без странични ефекти и е напълно безопасен за употреба по време и след бременността .

Ябълковият оцет съдържа алкохол?
Правилно ферментиралият  ябълковия оцет, трябва да има 0% съдържание на алкохол . Това е така, защо ние позволяваме на нашият оцет да ферментира по естествен път. За разлика от търговски производители на ябълков оцет, ние не бързаме, за да произвеждаме качествен традиционен оцет.

 

Как трябва да се приема ябълковия оцет?
Ние препоръчваме да приемате три пъти дневно Натурален оцет в малко топла вода ,по време на хранене, ако е възможно . Много е важно никога да не  смесвате ябълковия оцет с гореща вода, тъй като това ще убие  много естествени и полезни ензими
.

Смесването на ябълков оцет  с  мед или органична меласа прави една прекрасна топла напитка и  отключва още повече ползи. Меда  и органичната меласа са естествено богати на витамини и минерали, които са от съществено значение за стабилен метаболизъм, правилното храносмилане и оптимално здраве.

Какво е рН на ябълковия оцет?
Както вероятно вече знаете, ябълков оцет е киселинен. Тъй като това е естествен продукт, неговото рН може да варира малко. Обикновено рН на ябълков оцет е около 4,50 до 4,75. Въпреки че започва като киселина, Натуралният оцет има  мощен алкализиращ ефект върху тялото. рН в тялото е много важно, и е от съществено значение за оптимално здраве.

Поръчате в нашият онлайн магазин Натурален ябълков оцет

При избора на Натурален и био ябълков оцет „ЛИДИЯ”,ние гарантираме качеството,както и че купувате жив, нефилтриран,непастьоризиран,ябълков оцет с”майка”