fbpx

ябълков оцет 8Създадена е още в древността и по-точно в Средновековна Европа, за да лекува множеството заболявания, причинени от бедността и липсата на хигиена.Тази смес от векове е призната за най-мощният природен антибиотик, срещан някога, а съвременните лекарства не притежават и една четвърт от лечебните му качества и ползи за организма.
Доказано и изпитано през годините е действието на тази силна лековита смес за неимоверно усилване на имунната система, бързото убиване на всички вируси, пречистването на кръвоносните съдове, ускоряване на кръвообръщението и подобряване на кръвооросяването на мозъка и крайниците.

Сместта притежава невероятно силни антивирусни,антибактериални и антифунгални свойства и спомага за

по-добрата обмяна на веществата и жлезите с вътрешна секреция. Освен, че бори всички инфекции и зарази в организма, тя е истински еликсир за сърцето, мозъка и черния дроб.

Самата рецепта е изключително лесна за приготвяне, като съставките са следните:

Трябва ни бутилка от 700 грама ябълков

оцет, но задължително да е натурален, а не купешки. Четвърт чаша нарязан на ситно чесън, четвърт чаша нарязан на ситно стар лук, две люти чушки – но наистина силно люти, четвърт чаша настърган на ситно джинджифил, две лъжици хрян – отново настърган на ситно и две лъжици настърган корен от куркума. Ако не разполагате с такъв, може и куркума на прах.

Първо смесете всички посочени съставки, но без оцета, а после ги поставете заедно в голям стъклен буркан. Чак след това изсипете оцета в него, при останалите съставки. Затворете буркана и силно раздрусайте – така, че всички ценни продукти добре да се омешат.

После оставете буркана да престои не по-малко от две седмици на хладно и сухо място като не забравяйте да го разклащате всеки ден поне по веднъж. На 14-я ден прецедете добре течността от буркана с цедка, за да остане само отварата. Важно е да кажем, че може да използвате от тази смес дори за готвене.

Съхранява се в хладилника и се приема по една лъжица на ден за профилактика, а по 4-5 лъжици дневно за лечение на болести. Внимавайте и имайте предвид, че вкусът на тази смес е много лют. Ако не можете да го приемате самостоятелно, хапнете парче портокал или мандарина, след като го приемете.

Поръчате в нашият онлайн магазин Натурален ябълков оцет

При избора на Натурален и био ябълков оцет „ЛИДИЯ”,ние гарантираме качеството,както и че купувате жив, нефилтриран,непастьоризиран,ябълков оцет с”майка”

Източник:http://www.doctorbg.net