fbpx

ябълков оцет 5За какво помага лечение с ябълков оцет?

Ябълковият оцет отдавна се използва в народната медицина. Той укрепва имунната система, поддържа киселинно-алкалния баланс в организма и спомага за лекуване на различни кожни заболявания.

Все пак при сериозни заболявания трябва човек да се консултира със специалист, но

ябълковият оцет може да се увеличи ефективността на лекарствата.
Изброените по-долу са болести могат да бъдат лекувани, без помощта на лекарства, като се използва само най-старото лечебно средство – ябълков оцет.

Класическата народна рецепта за лечение с ябълков оцет е –   1 супена лъжица от този оцет на 1 чаша вода.

1.Алергичен ринит (сенна хрема)

Заболяването се среща предимно през пролетта и лятото и протича с типичните симптоми: главоболие, кихане, слизестите секрети от носа.

Няколко дни преди очакваната поява на болестта перорално, 2 пъти на ден, сутрин и вечер, се пие 1 чаша вода с ябълков оцет с добавяне на 2 супени лъжици мед.

2.Възпалено гърло

Инфекциозните агенти обикновено са

Staphylococcus, Streptococcus или пневмококи. През есенните и пролетни периоди рискът се повишава.
Основните симптоми са: болка при преглъщане, отпадналост, повишена температура, болки в ставите, главоболие, периодично втрисане.

Телесната температура се покачва рязко, като сливиците са увеличени. В този случай ябълковият оцет се ползва и вътрешно и външно. С него се прави гаргара, разтворен в по-топла вода и външно се ползва като компрес за смъкване на температурата.

Пробвайте лечение с ябълков оцет при тези болести

3.Ангина

Преди пълното изчезване на симптомите, на всеки час се прави гаргара на гърлото с разтвор, получен чрез смесване на 1 чаша топла преварена вода и чаена лъжичка ябълков оцет.
Храната трябва да бъде полутечна, богата на витамини и високо калорична. Също така се препоръчва да се пие много: лимонов чай, топло мляко, натурални плодови сокове, топла алкална минерална вода.

4.Безсъние

Причината за безсъние може също да бъде разстройство на нервната система, системен стрес, психологически стрес.

За нормализиране на съня трябва  перорално преди лягане да се пият 2-3 супени лъжици от тази смес – 3 супени лъжици ябълков оцет и 1 чаена лъжичка мед.

5.Болки в ставите

Болките в ставите най-често са в резултат на болест или са свързани с възрастта в организма. Неприятните усещания обикновено се появяват през нощта или ако пациентът дълго време е в покой.
метод 1
През 1-2 месеца приемайте дози от ябълков оцет. Той трябва да се пие 3 пъти на ден, по описания класически вариант за приготвяне.  Ако желаете, може да добавите 1-1.5 чаена лъжичка мед.

метод 2
За да се премахне острата болка, трябва през деня на всеки 50-60 минути,  да се взема по 1 чаша разтвор на ябълков оцет.

метод 3
През нощта, се прилагат към засегнатата става компрес, приготвен по следния начин. Поставете в плитка купа мед, ръжено брашно и пудра захар. Всичко се смесва до получаване на хомогенна маса, а след това го увийте в гъста марля.
Таи топка трябва да бъде прикрепена  с превръзката през нощта.

Поръчате в нашият онлайн магазин Натурален ябълков оцет

При избора на Натурален и био ябълков оцет „ЛИДИЯ”,ние гарантираме качеството,както и че купувате жив, нефилтриран,непастьоризиран,ябълков оцет с”майка”

Източник:http://zdrave.ws/