fbpx

Ревматизъм – хронично заболяване, което засяга сърцето, кръвоносните съдове и ставите.Заболяването се развива постепенно, често като усложнение на вирусна инфекция.Но болестта може да се предизвика и от други причини – неправилно хранене, липса на протеини и витамини, често излагане на студ, нервно изтощение и генетични фактори.
Симптомите на ревматизъм – тежка умора, повишена температура, болки в ставите, най-често в коленете, лактите и стъпалата. За съжаление, много често като резултат от острия период остава трайно увреждане на митралната клапа, което основно променя съдбата на болния. Ябълковият оцет действа  противовъзпалително, седативно, болкоуспокояващо.Билковите настойки с ябълков оцет не само намаляват  болката и облекчават  локалното възпаление на ставите, но имат благоприятен ефект върху сърцето и кръвоносните съдове.

Лечение на ревматизъм- рецепта по акaдемик Болотов
В емайлиран или стъклен съд се слагат 2 супени лъжици царевични влакънца и се налива чаша ябълков оцет. Леко се затоплят,след което се оставят да престоят  2 дни. След това се налива в бутилка. Да се ​​съхранява в хладилник.
Пие се  2 месеца веднъж  дневно  сутрин  1с.л, разтворена в четвърт чаша вода.

На болезнените стави може да правите компреси с неразреден Натурален ябълков оцет.

Поръчате в нашият онлайн магазин Натурален ябълков оцет

При избора на Натурален и био ябълков оцет „ЛИДИЯ”,ние гарантираме качеството,както и че купувате жив, нефилтриран,непастьоризиран,ябълков оцет с”майка”

Източник:http://magic4home.ru/page-4.667.html

Използвайте суров,нефилтриран,непастьоризиран ябълков оцет.