fbpx
ябълков оцет

натурален ябълков оцет

Това вълшебно лечебно средство можете да приемате както през устата, така и върху кожата против гъбични инфекции.

Накълцайте чесъна или използвайте преса, която е много ефективен и евтин уред.

Поставете чесъна в буркан и залейте с оцет, като спазвате пропорцията – на 1 чаша чесън се сипва 2 чаши натурален ябълков оцет.

Завинтете капака на буркана и го разклащайте всеки ден в продължение на 2 седмици. За да не забравите началото – сложете надпис с датата на буркана.

След две седмици прецедете течността. Можете да използвате цедка или тензух.

Поставете тинктурата от чесън в тъмни стъклени буркани и ги съхранявайте най-долу в хладилника или на друго хладно и тъмно място. Ако имате шишенце с капкомер, ще бъде много удобно.

Използвайте тинктурата като естествено лекарство против вируси, грип, стрептококи, респираторни заболявания, високо кръвно налягане, настинка, проблеми с бъбреците, възпаление на синусите и ушите, като приемате през устата. Възрастен човек може да пие по 5 капки 3 пъти на ден, когато е болен. За превенция – вземайте само 5 капки вечер. Тинктурата можете да капвате в билков чай.

Използвайте външно тинктурата за лечение на микози или рани по кожата, пише lekuva.net.

Това домашно лечебно средство е много популярно в Русия, като се препоръчва дори против диабет и рак. Там, разбира се, наблягат на водката, а не на чесъна.

Полезни съвети за направа на тинктури:

Тинктурата има продължителна трайност, ако я съхранявате според указанията, обикновено от 2 до 5 години.

Не използвайте съдове от желязо и други метали.

За прецеждане можете да използвате и филтър за кафе.

Поръчате в нашият онлайн магазин Натурален ябълков оцет

При избора на Натурален и био ябълков оцет „ЛИДИЯ”,ние гарантираме качеството,както и че купувате жив, нефилтриран,непастьоризиран,ябълков оцет с”майка”

Източник:http://bradva.bg/bg/