fbpx

tinktura 1Клеева тинктура помага при всякакви инфекциозни и вирусни заболявания и повишава имунитета

Клеева тинктура или т. нар. спиртен разтвор от прополис е един удивителен природен продукт, който лекува и помага при десетки болести. Прополисът или пчелният клей, от който се прави полезната клеева тинктура, е вещество, което пчелите отделят, за да обеззаразяват кошерите си. То е като естествен антибиотик, който унищожава всякакви вируси, микроби и бактерии.
Вътрешната употреба на полезната клеева тинктура стимулира имунната защита на организма, оказва противовъзпалително действие и повишава съдържанието на хемоглобина в организма. С нея успешно може да се лекува язва на стомаха и дванадесетопръстника.

20 капки прополис пазят лигавицата

Клеевата тинктура, или прополисът, има мощно бактерицидно действие и не допуска развитието на хеликобактер пилори. Попадайки в стомаха и дванадесетопръстника, тя полепва по лигавицата, образно казано – изпълнява ролята на превръзка, и я предпазва от агресивното действие на стомашния сок. Съставът на прополиса подпомага бързото зарастване на ерозии и язвени дефекти.

Затова преди всяко хранене да се приемат по 20 – 30 капки клеева тинктура, разтворени в една супена лъжица вода, сок или мляко.

Клеева тинктура освен вътрешно, може да се прилага и външно. Той се използва при лечение на кожни заболявания като екземи, невродермити, псориазис. Благодарение на антибактериалните си, противовъзпалителни и обезболяващи свойства полезната клеева тенктура намира широко приложение и за дезинфекция на устната кухина. Жабурене с клеева тинктура всяка сутрин и вечер може да ви спаси от пародонтоза и други опасни болести по венците.

За дезинфекция на устната кухина и венците се прави гаргара с 10 капки от нея, накапани в чаша вода.
3-4 капки клеева тинктура в една лъжица вода, приемана сутрин на гладно, пази от високо кръвно, атеросклероза и подсилва имунитета срещу грипни и всякакви други вируси.
При гастрит пък се пият 20 капки клеева тинктура, предварително разтворена във вода 3-4 пъти дневно. Полезната клеева тинктура има способността да убива бактерията, която причинява гастрит и язва на стомаха и дванадесетопръстника.

клеева тинктура може да поръчате в нашият онлайн магазин.

Технологията,анализите и контрола при производството на този продукт са разработени и се осъществяват от екип на Института по органична химия при БАН под ръководството на проф.дхн В.Банкова .

Източник: