fbpx

От  хемороиди страдат около  70% от хората на планетата. Основната причина за тяхната поява е предимно заседналият начин на живот. Ето защо те са едно от най-честите заболявания в световен мащаб. Хемороидите представляват разширени кръвоносни съдове, които са разположени отвътре или отвън на ануса. Хемороиди могат да бъдат както вътрешни, така и външни. Външните хемороиди са по външната страна на аналното отвърстие. Могат да бъдат болезнени понякога, да се подуват и да дразнят. Често срещан симптом е сърбеж, поради дразнене на кожата.Вътрешните хемороиди се намират вътре в ректума. Най-често са безболезнени и повечето страдащи от тях не подозират, че ги имат. Може да кървят, ако се раздразнят. Неизлекувани навреме, вътрешните хемороиди може да доведат до пролапс и прищипване.  Острата форма се характеризира с удебеляване на хемороидите, болка, усещане за чуждо тяло в ануса и кървене. Тези симптоми се влошат по време на дефекация, ходене и в седнало положение.Острата форма  става хронична, ако не се лекува. Има естествени средства за намаляване на възпалението на хемороидите и да обърне посоката на болестта. Един от най-ефективните от тях – ябълковият оцет, който има противовъзпалителни и лечебни свойства.

Външно приложение на ябълков оцет- рецепта на академик Болотов
В емайлиран съд или стъклен буркан се изсипва 0.5 литра ябълков оцет, добавя се  1 супена лъжица от билката  жълтурче, покрива се  и се оставя на тъмно място. Престоява 5 дни. След това памучна кърпа се напоява с тинктурата и се поставя върху мястото. Процедурата се извършва  три пъти на ден. Последната да се направи през нощта.
Вътрешно приложение.

В  бутилка, напълнете 0.5 литра ябълков оцет, сложете 3-4 супени лъжици зрънца от калина, затворете. Поставете на тъмно и топло място.
Вземете 1 чаена лъжичка, разтворена в ¼ чаша вода, 3 пъти дневно преди хранене. Курсът на лечение – 2 седмици.

За да спрете сърбежа и паренето, също може да накиснете памучен тампон в оцет и с потупване нанесете върху засегнатите места толкова често, колкото е необходимо. Неговите стягащи качества ще помогнат да се свият подутите кръвоносни съдове.

Използвайте суров,нефилтриран,непастьоризиран ябълков оцет.

Поръчате в нашият онлайн магазин Натурален ябълков оцет

При избора на Натурален и био ябълков оцет „ЛИДИЯ”,ние гарантираме качеството,както и че купувате жив, нефилтриран,непастьоризиран,ябълков оцет с”майка”

Използвани материали: http://magic4home.ru/page-4.667.html