fbpx

ябълков оцетЕжедневната употреба на ябълков оцет може да понижи показателите на холестерола и с това да понижи риска от инфаркт и инсулт, информират учени от Университет Астон в Бирмингам.
Експертите обясняват, че 30 милилитра от продукта, разтворен в 200 милилитра вода преди хранене снижава холестерола с 13%.
Ябълковият оцет може да се включи в ежедневната употреба като допълнително средство и превенция към защита от инфаркт и инсулт. Британските учени не съветват хората, които вече контролират високото ниво на холестерол с медикаменти, да се откажат от тях в полза на оцета. Известно е, че лекарствените продукти намаляват нивата на холестерол с над 30%. Учените отбелязват, че оцетната киселина има положителна защитна функция и може да се използва като спомагателно средство.
Всяка година нараства броя на хората, страдащи от повишени нива на холестерол. Това се свързва с неправилното хранене и влечение към празни калории от различни храни, тип „fast food“.
От холестерола нашите артерии и кръвоносни съдове се запушват, което увеличава риска от сърдечносъдови заболявания. Затова всички инструменти за намаляване нивата на холестерола са оправдани и още повече, ако такъв инструмент е ябълковият оцет, отнасящ се към естествените храни.
Известно е, че ябълковият оцет има положително въздействие върху здравето на човек. Той подпомага почистването на кожата от акне, намалява болката при артрит, използва се като средство за отслабване.
Добре разтворен във вода оцетът не предизвиква неприятен вкус в устата и напитката няма значителни странични ефекти.

Поръчате в нашият онлайн магазин Натурален ябълков оцет

При избора на Натурален и био ябълков оцет „ЛИДИЯ”,ние гарантираме качеството,както и че купувате жив, нефилтриран,непастьоризиран,ябълков оцет с”майка”
Източник:http://media.framar.bg/