fbpx

ябълков оцетЯбълковият оцет е познат от древността. Още египтяните са го използвали като лекарство против редица болести. Древните медици са знаели, че ябълковият пектин подобрява общото кръвообращение.

Лош холестерол, добър холестерол – какво е това

Със сигурност вече сте наясно, че холестеролът е комбинация от стерол и липид. Той се съдържа във всички клетъчни мембрани. В определени количества холестеролът е важен за правилното функциониране на нашия организъм<. Холестеролът е задължителен елемент от състава на всички клетки. Той участва в изграждането на редица хормони. Когато се казва „Имам висок холестерол“ всъщност се има предвид, повишеното количество на т.нар. лош холестерол. Повишените нива на този „лош“ холестерол създават редица неприятни и не рядко фатални последствия за нашият организъм.Част от нужния за нашият организъм холестерол се приема чрез нашата храна. Друга част се произвежда от черния ни дроб. За производството и контролирането на наличието на холестерол (и добър и лош), основна функция има черният дроб. Един забележителен орган, които за съжаление е и доста крехък. Поради незнание или нехайно отношение често го претоварваме, а това е предпоставка за отключване на твърде голям брой болести. Ябълковият оцет помага на черният ни дроб

От стотици години насам е известно, че ябълковият оцет помага на черния дроб да се освободи от токсините, които затрудняват неговото функциониране.

Подобно на винения оцет и ябълковият се получава при ферментацията на ябълков сок. Първоначално се появява вино, което след взаимодействието си с кислород се превръща в оцетна киселина. Оцетната киселина в комбинацията с ябълковия пектин е това, което отличава ябълковият оцет от всички останали.

В ябълковия оцет се съдържат над 50 аминокиселини, и обилни количества минерали и важни за организма ни елементи като: калций, калий, магнезий, бетакаротин, витамини и провитамини.

Ябълковият оцет втечнява мазнините в това число: холестерола, мазни депа, слуз. Прекомерното количество на тези мазнини често са причина за нежеланата фигура, но също така те причиняват редица здравословни проблеми.

„Ябълков оцет за намаляване на високия холестерол“ Звучи почти магически, нали?

Но е самата истина. Ябълковият оцет помага при висок холестерол.

Една супена лъжица ябълков оцет с малко пчелен мед е чудодейно натурално лекарство срещу високите нива на лошия холестерол. С тази лесна рецепта бихте могли да върнете холестерола в безопасните и здравословни граници. Но не само.

Ябълковият оцет намалява теглото

Знаете ли, че наднорменото тегло и високите нива на лош холестерол имат връзка?

Консумирането на малки количества ябълков оцет може да ви помогне да намалите теглото си по естествен път. Ябълковият пектин съдържа водно разтворими диетични влакна (фибри). В комбинация с оцетната киселина те абсорбират и разтварят мазнините и холестерола. Разтворените мазнини и лош холестерол се изхвърлят навън чрез отделителната ни система.

Една от основните причини за повишаването на теглото е лошият метаболизъм. Със сигурност сте чували, че черният ни дроб има решаваща роля в процеса на обмяна веществата. Ако черният ни дроб е увреден или има твърде много токсини в него, това ще доведе до проблеми с правилният метаболизъм, а това до увеличаването на килограмите ни.

Храносмилането е също толкова определящо за правилната обмяна на веществата в организма ни. Правилното извличане на редица важни хранителни елементи като мазнини, белтъчини, въглехидрати и минерали се извършва много по-добре с помощта на ябълковия оцет.

Ябълковият оцет е евтин и лесно се намира на пазара. Все пак това е киселина. Ето защо не консумирайте големи количества от него. Една супена лъжица на ден с вода или мед е напълно достатъчно да намалите проблемите свързани с високите нива на холестерол.  Благоприятното му въздействие върху излишните мазнини го прави толкова предпочитан от милиони хора в цял свят.

Поръчате в нашият онлайн магазин Натурален ябълков оцет

При избора на Натурален и био ябълков оцет „ЛИДИЯ”,ние гарантираме качеството,както и че купувате жив, нефилтриран,непастьоризиран,ябълков оцет с”майка”

Източник:http://holesterol.eu