fbpx

ябълков оцетПриеман в малки дози натуралният ябълковия оцет е полезен за стомаха. Пийте по лъжичка-две на ден за подобряване на храносмилането, ускоряване на метаболизма, стимулиране на червата и лечение на някои стомашно-чревни заболявания.

Как да използваме ябълков оцет за здрав стомах, четете по-надолу. В темата ще намерите решение за най-често срещаните проблеми със стомаха, начини за превенция и ефикасни рецепти с оцет за лечението им.

Ябълков оцет за здрав стомах

Оцетът от ябълки компенсира недостигът на киселини в стомаха и подобрява храносмилането. Отлично средство е против киселини след хранене. Помага за лечението на някои болести, но за други сериозно вреди:

Ябълковият оцет помага при киселинен рефлукс
Оцетната киселина, която се съдържа в ябълковия оцет е добър заместител на естествените стомашни киселини. Погрешно е да се смята, че свръхпроизводството на киселини в организма е причинител на киселинен рефлукс (дискомфорт, парене и киселини в стомаха, най-просто казано). Всъщност е точно обратното – недостигът им води до проблеми с храносмилането и гастроезофагеална рефлуксна болест (ГЕРБ). 1-2 суп. лъж. натурален ябълков оцет на ден регулира нивото на киселините и помага при киселинен рефлукс.

Ябълковият оцет вреди при язва
Ябълковият оцет е абсолютно противопоказен за язва на дванайсетопръстника и стомаха, тъй като допълнително усилва агресивността на стомашния сок. Известно е, че една от причините за появата на язвените болести е високата киселинност. Оцетът не само няма да помогне за лечението, но и сериозно може да навреди.

Ябълков оцет срещу киселини в стомаха
Много хора се оплакват от киселини след хранене, дори ако нямат сериозни проблеми със стомаха. Обикновено това се получава след консумация на храни, богати на белтъчини – месо, колбаси и др. Причината е – недостиг на естествени киселини в стомашния сок. Смес от ябълков оцет, сода и мед действа добре срещу киселини в стомаха. Разтворете в чаша превърена вода по една лъжичка от трите съставки и изпийте. Питието повишава киселинността в стомаха и помага да се отървем от неприятното оригване и образуване на газове.

Ябълков оцет и мед подобрява храносмилането
За подобряване на храносмилането опитайте смес от 1 ч. лъж. ябълков оцет и 1 ч. лъж. мед, разтворени в малка чаша топла вода. Изпийте сместта 30 минути преди хранене. Ябълковият оцет съдържа калий, фибри и някои хранителни вещества, които стимулират храносмилането в комбинация с ябълчената киселина. Така ще предотвратите появата на тежест и киселини в стомаха от консумацията на месо и мазни храни или трудносмилаеми храни, които не се разбират особено добре със стомаха.

Поръчате в нашият онлайн магазин Натурален ябълков оцет

При избора на Натурален и био ябълков оцет „ЛИДИЯ”,ние гарантираме качеството,както и че купувате жив, нефилтриран,непастьоризиран,ябълков оцет с”майка”

Източник:http://www.diana.bg/