fbpx

ябълков оцет биоЗа диабетиците често е трудно да контролират болестта в ежедневието си. Не е лесно да устоиш на изкушенията, но и да държиш в рамки нивата на кръвната си захар. Някои храни доказано я понижават и е добре да ги включите в менюто си.
Сред най-добрите храни, благоприятстващи диабета, са ябълковият оцет и канелата.
Проучване показва, че 2 супени лъжици ябълков оцет и 30 грама сирене преди лягане могат да повлияят добре кръвната захар при диабетици.
Активната съставка в оцета е оцетна киселина, която има свойството да потиска активността на ензима дизахаридаза в червата и повишава концентрацията на глюкозо-6-фосфат в скелетните мускули.
Освен това оцетът забавя смилането на въглехидратите и води до ферментация в тънките черва, което намалява постпрандиалния гликемичен отговор към храна с високо съдържание на захароза или нишесте, съдържащо се в хлебните изделия и картофите.
Пиенето на ябълков оцет не ви звучи привлекателно? Опитайте да го добавяте към храни, например в олио и като дресинг за салата.
Друга храна, отразяваща се чудесно върху здравето на диабетиците, е канелата.
Добавянето й към ястия и напитки е чудесен начин да овкусите и добавите аромат, а в същото време да нормализирате глюкозните нива.
Проучване показва, че консумацията на 1-6 г канела на ден може да спомогне за намаляване на глюкозата, триглицеридите, LDL холестерола и общия холестерол при хора с диабет тип 2.
Включете повече канела в менюто си, поръсвайте върху прясно и кисело мляко, овесени ядки, зърнени култури.
От два до четири грама канела се равняват на около половин чаена лъжичка. Имайте предвид, че канела в прекомерни дози може да предизвика отравяне.

Поръчате в нашият онлайн магазин Натурален ябълков оцет

При избора на Натурален и био ябълков оцет „ЛИДИЯ”,ние гарантираме качеството,както и че купувате жив, нефилтриран,непастьоризиран,ябълков оцет с”майка”

от framar.bg